CONSULT

KENNISMAKING

Om tot een goede samenwerking te kunnen komen is het belangrijk om vooraf kennis met elkaar te maken. Hiervoor kan het beste een introductie worden geboekt. Je maakt dan kort kennis met de te kiezen behandelwijze. Om goede resultaten te boeken is samenwerking vereist en een goede 'klik' is niet echt noodzakelijk, maar wel zo prettig. Een kennismaking of introductie neemt ca. 30 minuten van je tijd in beslag.

 

INTAKE

Alvorens met de behandeling of therapie te starten zal eerst een intake plaats moeten vinden. Naast de persoonsgegevens worden er vragen gesteld over je gezondheid, leefpatronen, hoofd- en nevenklachten en wie bijvoorbeeld je huisarts is. Naast de anamnese wordt er naar het beeld van de tong, Hara (buik) en pols gekeken. Zo ontstaat een goed beeld om de juiste diagnose te kunnen stellen.

 

MASSAGE

Een massage kan zowel zittend als liggend worden ondergaan. Je hoeft geen klachten te hebben om de positieve werking van een massage te ondervinden. Shiatsu als massage kan je lichaam ontspannen of activeren. Het ligt er maar net aan waar je behoefte aan hebt. De aanraking zorgt er ook nog eens voor dat je je bewust wordt van je eigen lichaam en dat draagt bij aan het voeden van de milt.

 

THERAPIE

Therapie is simpelweg het ondergaan van een behandeling van een ziekte of de symptomen daarvan. Naast Shiatsu kan hier ook moxa, cupping of acupunctuur voor worden ingezet. De therapeut bepaalt, in overleg, welke techniek zal worden ingezet. Het kan dus zijn dat voor een behandeling meerdere technieken worden gebruikt om tot het gewenste resultaat te kunnen komen. 

 

AFSPRAAK

Een afspraak kun je boeken door te bellen, te mailen of een account aan te maken en in te loggen.  Het voordeel van een account is dat je snel en gemakkelijk je afspraak online kunt boeken en beheren. Je hebt overzicht en als je een keer niet kunt, dan verplaats je je afspraak gewoon. Desnoods kun je deze zelfs annuleren, maar let dan alsjeblieft goed op de regels die daarvoor gelden.