VORMEN

SHIATSU

Het Japanse Shiatsu staat voor vinger (Shi) en druk (atsu), oftewel vingerdruk. Het toepassen van deze techniek van druk blijkt een waardevolle behandelmethode te zijn voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard en voor het verbeteren van de algemene gezondheid. Van belang zijn de holistische inzichten, waarbij de mens in zijn geheel (lichaam & geest) wordt bekeken.

 

MOXA THERAPIE

Moxa-therapie is het werken met gedroogd bijvoetkruid dat direct of indirect op de huid wordt verbrand. Door de warmte en stimulerende werking van het kruid worden o.a. ernstige vermoeidheid,  kneuzingen, verstuikingen en gewrichtspijnen behandeld. Het bevordert de energiestroom door stagnaties op te lossen, leegtes te vullen en koude te verdrijven. Het kan op diverse manieren worden toegepast.

 

CUPPING

Cupping staat voor het behandelen met glazen bollen die direct op de huid worden geplaatst nadat ze kort zijn verwarmd. Na plaatsing koelt de bol af en ontstaat er een vacuüm. Zo worden stagnaties opgeheven en het afweersysteem van het lichaam gestimuleerd. De therapie wordt o.a. ingezet bij griep, verkoudheid, kortademigheid en bronchitis, maar werkt ook goed als massage van het onderliggende bindweefsel.

 

ACUPUNCTUUR

Met de Japanse acupunctuur worden op specifieke punten en met uiterste precisie naaldjes tot 5 mm. diepte in de huid geprikt. Dit zorgt voor stimulatie van de punten en worden hun specifieke eigenschappen aangewend. In combinatie met Shiatsu kan er gerichter en sneller resultaat worden geboekt bij de aanpak van nagenoeg alle lichamelijke en geestelijke klachten. 

 

SAMOERAI SHIATSU

Samoerai Shiatsu is een afgeleide van het oorspronkelijke Shiatsu, maar dan speciaal voor schoolgaande kinderen. Klassikaal gaan kinderen elkaar behandelen. Samen met de Japanse Kooko & Hanako en hun vriendjes leren de kinderen om met elkaar en zichzelf contact te maken. De doelstelling daarbij is om gezondheid, welzijn, concentratie, lichaamshouding, teamspirit en zelfredzaamheid te bevorderen.

 

KOBIDO

Ontspannende massage

De letterlijke vertaling van deze bijzondere Japanse gezichtsmassage betekent 'het pad van de schoonheid'. Het heeft niet alleen het effect van een natuurlijke facelift, maar brengt tevens balans op lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Daarnaast draagt het direct bij aan het verbeteren van de immuniteit  en wordt het  hormonale systeem geoptimaliseerd. 

 

HOT STONE MASSAGE

Hot Stones Massage

De behandeling met hete basalt stenen (ca. 40 graden Celsius) heeft een uiterst ontspannend effect op het hele lichaam. Net als Shiatsu zorgt het voor het verzachten en verhelpen van geestelijke en lichamelijke problemen. De werking van de stenen draagt bij aan een goede bloedsomloop en stimuleert daarmee ook de energiestroom. Het ligt daarmee in lijn met de doelstelling van The Browne Company.